INCINERARE
Pentru detalii si pret privind incinerarea va rugam sa ne contactati.
Incinerarea reprezinta o ardere, o vaporizare si o oxidare a corpurilor neinsufletite in compusi chimici precum gaze, cenusa sau diferite minerale, fiind un stravechi ritual de inmormantare . Incinerarea este la baza o inmormantare, un eveniment post-funerar si poate reprezenta o alternativa la inmormantarea clasica a unui decedat intact ingropat intr-un cosciug sau sicriu.
Resturile ramase in urma incinerarii, mai exact cenusa, se depoziteaza intr-o urna funerara . Mai departe fiecare alege ce doreste a se intampla cu aceasta. Unele familii indurerate prefera sa pastreze aceste urne la loc de cinste, in propria locuinta, altele prefera a imprastia cenusa in locuri din natura.
In cazul incinerarii, sicriele folosite se inchiriaza, deoarece crematoriul nu agreaza arderea trupurilor neinsufletite in sicriu, decat in cazuri exceptionale, cum ar fi accidente grave sau boli transmisibile.
Resturile incinerate sunt filtrate astfel incat ele sa nu reprezinte un risc pentru sanatate si pot fi ingropate sau pastrate de catre rude in diferite forme, cea mai uzuala fiind pastrarea lor in urne special concepute pentru astfel de evenimente. Incinerarea nu reprezinta o alternativa a unei inmormantari ci mai degraba o solutie alternativa la ingroparea mortului sau a altor forme de eliminarea a unei persoane decedate. Procesul de incinerare are loc intr-un spatiu special si dotat corespunzator precum un crematoriu, iar acest proces este des intalnit in multe tari, culturi sau religii. Unele regiuni precum India sau Nepal, prefera incinerarile in aer liber. Incinerarea reprezinta un proces oferit de compania noastra prin serviciile funerare oferite. Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta telefonic la numarul 0766.292.774.
Depozitarea si compozitia resturilor umane
Conform studiilor, ramasitele corpului uman dupa un astfel de proces este alcatuit din fosfati din calciu cu minerale ( precum sodiu sau potasiu ). Cenusa ramasa reprezinta aproximativ 3,5 % dintr-un corp uman matur dar greutatea poate varia de la persoana la persoana, datorita diversitatii corpului uman din punct de vedere al grasimii sau al muschilor. Depozitarea se realizeaza in urne special concepute pentru acest tip de pastrare. Anumite tari interzic anumite specificatii ale urnelor, precum materialul sau transparenta acestora, tara noastra nu impune legi stricte privind acesta pastrare sau depozitare.
Motive pentru alegerea incinerarii
Sunt o serie de motive pentru alegerea variantei incinerarii, cel mai des intalnite sunt din motive religioase, altii din motive personale sau pentru a respecta dorinta decedatului. De asemenea gandul de descompunere lenta, a procesului lung prin care trebuie sa treaca corpul uman dupa deces, nu ii bucura pe unii si doresc sa apeleze la o solutie imediata. Nu in ultimul rand anumite persoane aleg varianta incinerari pentru a simplifica procesul de inmormantare, vazand in procesul clasic o idee complicata si doresc sa faca totul cat mai simplu posibil. O alta abordare este cea a religiei sau a traditiei, in anumite zone se crede ca inhumarea unui corp uman poate duce la infertilitatea solului. De cele mai multe ori se tine cont si de partea financiara, o incinerare fiind mai putin costisitoare decat inhumarea sau procesul clasic de inmormantare.